Min favorittgryte – rask å lage, melk- og glutenfri

Min favorittgryte – rask å lage, melk- og glutenfri

Krydderet Garam Masala oppdaget jeg for noen få år tilbake og har reddet mang en middag. Synes det smaker så godt! I gryter sammen med hakkede tomater og kokosmelk, passer det helt perfekt 😀

Selv småfrøkna er fan av denne smaken, så denne gryta har vi minst en gang i uka. Ofte blir det såpass mye at vi har nok til en ekstra middag, og kanskje også en lunsj 😉

Gryte med mange muligheter

Denne gryta kan lages både med og uten kjøtt. Når det gjelder grønnsaker, så kan du også bare bruke det du har. Når jeg lager denne, så går det i slumping og det jeg har i kjøleskapet 😉

Men skal gi deg en sånn ca oppskrift. De ingrediensene som har en stjerne bak er basisen i gryta.

Hermetiske tomater og kokosmelk er uansett viktig at du har, noe jeg anbefaler at du alltid har i kjøkkenskapet.

Ingredienser

  • 1 løk*
  • 1 -2 fedd hvitløk*
  • 2 gulrøtter*
  • 1 paprika*
  • 1/2 brokkoli*
  • 1 boks hermetiske tomater, gjerne økologisk*
  • 1 boks kokosmelk*
  • 1 pakke kjøttdeig, kyllingfilet eller vilt/lammekjøtt. For vegetar bruk en pakke kikerter eller bønner*
  • Garam masala
  • Salt

Annet du kan ha i

  • 1 gul bete
  • 1/2-1 finhakket chili
  • 1 liten knert ingefær
  • 1/2 søtpotet
  • chilipaste i stedet for hakket chili eller begge deler 😀
  • blomkål
  • vårløk
  • potet

Fremgangsmåte

  • Kutt alle grønnsakene i mindre biter, hviløk finhakkes eller presse, ingefær skrelles og raspes
  • Varm opp en middels til stor kjele til litt over middels temperatur, ha i godt med smør eller kokosolje
  • Fres først løk og hvitløk, ha deretter i resten av grønnsakene. La dette frese sammen ca 5 minutter mens du rører om
  • Ha grønnsakene over i en skål og stek deretter kjøttet. Dersom du lager vegetar, hopper du over dette punktet
  • Ha i grønnsakene sammen med kjøttet og bland godt
  • Ha i de hermetiske tomatene og kokosmelken og bland det godt inn
  • La det småputre til grønnsakene er møre
  • Ha deretter i kikerter/bønner dersom du bruker dette og rør godt rundt, la putre et par minutter til
  • Smak til med garam masala og salt (jeg bruker ganske store mengder garam masala, sikkert 2-3 ss. Så smake til med salt etterpå)
  • Voila, ferdig 😀

Det som tar lengst tid, er å kutte grønnsakene. Du kan nok også bruke frosne grønnsaker om du har det travelt, har ikke testet det selv.

Serveres med ris og evt. en rømmeklatt. Bon Apetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk