Nydelig og enkel raw brownie
OMG! Denne her er helt nydelig! Og superenkel å lage!
Helgekosen er reddet
Denne her fikser du på rundt 15 min og ikke trenger du mange ingrediensene heller 😀
Her er det kun naturlige råvarer og søtning. En mektig sak som nytes med god samvittighet ❤
Ingredienser Brownie:
- 2½ kopp dadler, trenger ikke å trykke dem sammen når du måler opp.
Jeg brukte dadlene fra Coop Änglamark. Disse var litt tørre, så hadde over kokende vann og lot stå noen minutter for å myke opp litt. Helte deretter dette vannet over i en annen skål. Bruker du ferske dadler, så trengs disse ikke å bløtlegges. - 1 1/2 kopp valnøtter
- 6 ss kakaopulver – jeg brukte Regia bakekako (sikkert enda bedra og sunnere med rå kakao ;))
- 1 god dæsj vaniljepulver
- 2 ts vann – brukte vannet som jeg bløtla dadlene i
- 1/4 + 1/8 ts salt
Fremgangsmåte Brownie:
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til massen er godt blandet. Det blir litt klissete 🙂
- Ha en liten form og dekk den gjerne med plastfolie
- Ha i browniedeigen og trykk den ut med en spiseskje eller slikkepott. Jeg brukte en skje som jeg dyppet i litt kokosolje og vann, slik at deigen ikke ble hengende igjen på skjeen.
- Sett i kjøleskapet
Ingredienser glasur:
- 1/4 kopp kakaopulver – brukte Regia bakekakao
- ¼ kopp lønnesirup
- 2 ss smeltet kokosolje
- 1 god dæsj vaniljepulver
Fremgangsmåte glasur:
- Ha alle ingrediensene i en bolle og miks godt sammen. Dersom glasuren er tynn, ha i mer kakaopulver. Konsistensen skal være litt seig, ikke for tyntflytende.
- Ta brownien ut av kjøleskapet og ha på glasuren. Ha den i frysen 1 times tid eller la den stå i kjøleskapet for å «sette seg».
NYYYT!
Kan oppbevares i frysen og holder seg der i 1-2 måneder. I kjøleskapet holder den seg i opptil 2 uker, men den er nok oppspist lenge før det, hehe 😉 ❤