Enkel hjemmelaget granola for store og små
Granola kan være godt sammen med yoghurt eller kefir til frokost eller som et lite mellommåltid. Gjerne toppet med ferske eller frosne bær!
Dessverre er det du får av granola på butikken ofte dyrt og/eller fulle av sukker og tilsetningsstoffer…
Så hvorfor ikke lage granolaen din selv! Da vet du akkurat hva som er i den og du kan tilpasse den til din smak, både med ingrediensene og søtheten.
Her har du enkel grunnoppskrift som er testet både på barn og voksne (riktignok på en liten gruppe, men med stor suksess 😉 )
Spis granolaen med yoghurt, kefir eller en melketype du liker og ha gjerne på noen bær.
TIPS: Har funnet kokosyoghurt på Coop Extra. Sjekk din nærmeste Coop for å se om de har denne. Supert alternativ hvis du trenger eller vil ha en melkefri yoghurtvariant.
Oppskrift granola
Ingredienser:
- 300 g havregryn
- 150 g mandler
- 100 g valnøtter
- 100 g solsikkefrø
- 50 g chia frø
- 5 ss smeltet kokosolje
- ½ dl flytende honning
- kanel (kan sløyfes)
- 1 klype salt
- inntil 3 ss vann dersom nødvendig
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 130 grader på varmluft, evt. 150 grader uten varmluft
- Hakk mandler og valnøtter og bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle. Ha i kanel (så mye som du ønsker, f.eks. 2 ss) og en klype salt
- Smelt kokosoljen og ha i honningen, rør rundt
- Hell kokosoljen og honningen over det tørre og bland godt
- Dersom blandingen virker veldig tørr kan du ha i litt vann (inntil 3 ss)
- Fordel blandingen på 2 stekebrett med bakepapir og sett begge brettene i den varme ovnen
- Etter 20-30 minutter ta ut brettene og rør rundt i blandingen, sett deretter inn i ovnen igjen, bytt brettene slik at det som var øverst først nå er nederst
- La stå 20-30 minutter til
Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med underveis. Kanskje den trenger lengre eller kortere tid. Bare pass på at det ikke blir svidd 😉
Avkjøl blandingen og ha i lufttett boks – så har du granola til hele familyen!
2 Replies to “Enkel hjemmelaget granola for store og små”
Denne er fantastisk! Har lagd den mange ganger. Så god at den kan brukes som dessert. Jeg spiser den helst med surmelk ?
Tusen takk for herlig tilbakemelding!