Hjemmelaget, ovnsbakt falaffel
Falaffel er enkelt å lage, ganske kjapt, sunt og billig 😉
Brukte vel mellom 30-40 minutter på denne middagen her og det var nok til 2 voksne og ett barn + lunsj til en voksen dagen etter 😀
Du kan jo også lage falaffelbollene i forkant og oppbevare dem i kjøleskapet. Har ikke testet å fryse dem, men det skulle jo også funke!
I denne oppskriften har jeg brukt jyttemel som er glutenfritt, men du kan også bruke vanlig hvetemel om du tåler dette.
Oppskriften er inspirert av oppskriften fra Vegetarbloggen.
Til denne oppskriften trenger du:
- En mellomstor løk
- 2 fedd hvitløk
- Falaffelkrydder (fås i internasjonalebutikker) eller bruk chili, paprika, spisskumin og koriander- krydder
- 1,5 ts salt
- En pakke kikertker, 390 gram (f.eks. en pakke fra merket Änglamark hos Coop) Falaffel som er laget av kikerter, bidrar også med bra fiber for tarmbakteriene. Skyll de godt med vann før bruk.
- 1 dl jyttemel for glutenfri, eller 1 dl vanlig hvetemel
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader
- Ha et stekebrett med bakepapir eller en ildfast form som du smører med rapsolje
- Ha løk, hvitløk og krydder i food processor, kjør til blandingen er godt mikset og løk/hvitløk er småhakket
- Ha i kikertene oppi, kjør til det er blitt en grov masse
- Ha i melet og kjør til det er blitt en klebrig deig som du kan lage små boller av
- Lag små boller og ha på stekebrettet eller i den ildfaste formen
- Drisle over godt med rapsolje og ha i ovnen. La steke i ca 15 minutt (følg med)
Serveres med ris og f.eks. wok grønnsaker (frosne eller ferske som du kutter selv).
P.S. Husk å spise kikerter, bønner og linser sammen med ris eller korn for å at det skal bli en fullverdig proteinkilde 🙂
God middag!