Peanøttkaramell med sjokoladeganaché
NAM! Denne lekre saken lager du på null komma niks. Ikke trenger den å stekes heller! Litt ventetid er det da, men det er det verdt 😉
Oppskriften på peanøttkaramellene fant jeg på nett hos Margit Vea. Sjokoladeganachéen la jeg til selv, tenkte at det må jo passe bra til. Blir jo rene Snickersen!
Her er det mye godsaker med peanøttsmør, salte peanøtter, smør og honning. Oh yes, vi snakker mektig kaloribombe, men du klarer deg fint med et par biter. Og den holder deg faktisk mett og fornøyd en stund 😀
Ingredienser peanøttkaramell:
- 2 dl peanøttsmør
- 200 g meierismør
- 1 dl honning
- 100 g saltede peanøtter
Ingredienser sjokoladeganaché
- 200 g kokesjokolade (evt. 70 %)
- 2 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
- Smelt peanøttsmør og meierismør i en kjele, rør godt sammen
- Ha i resten av ingrediensene og rør sammen
- Ha massen i en liten form (f.eks. 20 x 30 cm) dekket med bakepapir
- Set i frysen til det er stivnet
- Varm opp følten til kokepunktet på svak varme
- Knekk opp sjokoladen og ha den i en bolle
- Hell fløten over sjokoladen og rør rundt til den blir en glatt glasur
- Kjøl ned til romtemperatur og hell deretter over peanøttkaramellen
- Avkjøl deretter i kjøleskapet
- Nar ganachen er stivnet, skjær opp i biter
- Peanøttkaramellen oppbevares i kjøleskapet
Et fint alternativ til småkakene i jula 😉 Nyt!