Sjokolade og peanøtt nicecream – favoritt!
Ok, løp og frys bananer asap – da har du alltid hovedingrediensen til deilige nicecreams klar!
Dette er virkelig en treat, og den holder leeenge mett. Funker veldig bra som lunsj 😉
Skal teste ut å ha litt chiafrø i den også, det har jeg ikke gjort enda. Da får man ekstra fiber og gode fettsyrer med i måltidet.
Nicecreams er superenkle å lage og du kan bruke det du liker av frukt, bær, kakao, lakrispulver osv. Her er det bare fantasien som setter grenser. Basen er alltid frosne bananskiver, så kjekt å ha det i frysen til enhver tid. Frys gjerne ned de godt modne bananene, de er ordentlig søte 🙂
Jeg har også laget nicecream med banan, frukt og bær, fryst «massen» ned i ispinneformer og voila, der har du sunn og god fruktis. Til og med barna synes den smaker bedre enn den på butikken.
Oppskrift nicecream med sjokolade og peanøtt ca 1-2 porsjoner
Ingredienser:
- En frossen banan kuttet i skiver (Tips: ha ferdig oppkuttede bananskiver i frysen til enhver tid)
- 2 ss peanøttsmør, økologisk med salt
- 2 ss kakao (her kan du smake deg til med tanke på hvor sterk sjokoladesmak du vil ha)
- 0,5 dl mandelmelk
- 1 klype salt
- Evt 1 ss chiafrø for mer fiber og gode fettsyrer
- Ønskes den søtere, søt med lønnesirup eller Sukrinsirup Gold
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor
- Kjør til du får en softiskonsistens
- Topp gjerne med peanøtter og raspet sjokolade for det lille ekstra
- Nyt!
Jeg har ikke testet å fryse denne i ispinneformer, men skal prøves ut 🙂