Hjemmelaget gluten- og melkefri påskesjokolade
Her har du oppskrift på en god, næringsrik og sunn sjokoladesak ?
Det pleier jo å bli nok av god- og søtsaker i påsken, men hva med å lage noen varianter selv som smaker minst like godt og som også gjør godt for kroppen!
Oppskrift
Denne er basert på en amerikansk oppskrift, derfor er målene i kopp. En kopp er ca 2,4 dl. Det viktigste er forholdene. Ellers er det ingen krise om du slumper litt heller ?
Ingredienser
- 1 kopp dadler uten kjerne, noen minutter bløtlagt i varmt vann dersom de er litt tørre
- ¼ kopp kakaopulver
- ¼ ts uraffinert havsalt/himalayasalt
- ⅓ kopp hasselnøttsmør*
- ¼ kopp honning eller lønnesirup
- 1½ kopp store havregryn (glutenfri variant om du ønsker)
Fremgangsmåte
- Kjør dadlene i foodprocessor til de er godt most
- Ha i kakaopulveret og saltet og bland dette godt i
- Ha hasselnøttsmøret, havregrynene og honningen/lønnesirupen i en middels varm panne og smelt alt sammen til en masse. Havregrynene blir samtidig lett toastet.
- Ha så denne massen i foodprocessoren sammen med det andre og miks godt sammen til en klebrig «deig»
- Dersom du synes «deigen» er for tørr eller ikke henger sammen, ha i litt vann, men ta en ts om gangen, skal lite til
- Sett i kjøleskapet 1-2 timer slik at «deigen» blir fastere
- Ha kokosolje på hendene, kokosmasse i en skål og rull kuler av «deigen» som du dypper i kokosmasse
- NYYT!
- Oppbevares i kjøleskapet, kan også fryses
P.S. Marsipan hører jo med i påsken og dette er også enkelt å lage selv, sjekk oppskrift her>>
*Hasselnøttsmør er enkelt å lage. Ha ca 2 kopper med hasselnøtter i foodprocessor og kjør den til hasselnøttene blir til en paste og etterhvert slipper oljen. Dette tar noen minutter (5-10 min, kan gjerne ta en liten pause i mellom der).