Hjemmelaget tomatsuppe – raskt, enkelt og varmende
Suppe for kropp og sjel
Merker godt at dagene er blitt kortere nå. Kulda har så vidt begynt å slå inn her oppe i dalen og fyrer stadig i peisen.
Veldig koselig det da. Denne uka er det bare meg hjemme, og da er det gjerne litt ekstra utfordring med denne matlagingen.
For jeg synes at det kan være litt tiltak og kjedelig å bare lage mat til meg selv! Kjenner du deg igjen?
Da gjelder det å gjøre det enkelt, kjapt og næringsrikt! En klassiker jeg ikke hadde lagd på lenge er tomatsuppe.
Hjemmelagd tomatsuppe er kjempegodt og tar sånn ca 20 minutt å lage! Det er det verdt <3
Oppskrift tomatsuppe 1-2 porsjoner
Ingredienser:
- 500 g grovhakkede tomater (f.eks. pakke fra Coop Änglamark)
- 1 sjalottløk, eller 1 liten løk eller halvparten av en stor løk
- 1 fedd hvitløk
- salt
- krydder f.eks. Provence krydder
- Evt. 1 dl kraft (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Kutt løken i små biter og finhakk hvitløk
- Smelt en god kladd smør i kjelen og fres løk og hvitløk
- Ha i grovhakkede tomater
- Kok opp og la putre noen minutter
- Ha i kraft om du har dette
- Ta en runde med stavmikseren i kjelen dersom du ønsker at suppen skal ha en finere konsistens
- Krydre med salt og evt. annet krydder du ønsker
Serveres gjerne med:
- 1-2 kokte egg (sånn ut du får i deg proteiner og holder deg lenger mett)
- en dæsj olivenolje i suppa (gjør suppa mer mettende og næringsrik)
- flatbrød med godt med smør på (smaker godt til og gir også ekstra næring til måltidet)